Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου “Στη ζωή μου έχω μάθει να μη φοβάμαι τις προκλήσεις και τις δύσκολες μάχες”

Πολιτική Πορτραίτο

Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων και Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Μίλησε στο i12.gr για την υποψηφιότητα της, την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά αλλά και για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί όσον αφορά στα ΑμΕΑ.

Μετά από την πορεία σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο και σ’ αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, γιατί αποφασίζετε να είστε υποψήφια ευρωβουλευτής;

Στη ζωή μου έχω μάθει να μη φοβάμαι τις προκλήσεις και τις δύσκολες μάχες. Δύσκολες αλλά αποφασιστικές. Και οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι αποφασιστικές τόσο για το μέλλον της Ευρώπης όσο και για της Ελλάδας. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή όλων μας.

Είχα την τιμή να είμαι Βουλευτής Ιωαννίνων και Β’ Αθηνών στα χρόνια των μνημονίων. Ζήτησα από τον Πρόεδρο του κόμματος να δώσω τη μάχη για τη χώρα και τις ιδέες μας σε ένα νέο πεδίο. Νέο, αλλά όχι άγνωστο για μένα, καθώς για χρόνια εργάστηκα ως εμπειρογνώμονας και εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

Η Ελλάδα χρειάζεται δυνατές και καθαρές φωνές που θα σκεπάσουν τις κορώνες του λαϊκισμού. Δυνατές φωνές που δεν θα διστάσουν και θα αγωνιστούν για τα εθνικά μας θέματα. Φωνές που θα μιλήσουν για την ύψιστη προτεραιότητα όλων μας, δηλαδή για το μέλλον των παιδιών μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Εγώ λοιπόν μπαίνω στην μάχη των ευρωεκλογών για αυτούς τους λόγους. Για να είμαι μια καθαρή φωνή που θα εκφράζεται Δυνατά για την Ελλάδα και Μαχητικά για τους Έλληνες.

Τι, κατά την άποψή σας, ψηφίζουμε στις 26 Μαΐου; Ποιο είναι το διακύβευμα των επικείμενων Ευρωεκλογών;

 Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για μια Ελλάδα ασφαλή και δυνατή μέσα στην Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Το ευρωπαϊκό διακύβευμα συνδέεται άρρηκτα με το εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα και αφορά στην αποδυνάμωση των κραυγών του λαϊκισμού.

Η ατζέντα είναι κοινή, όπως και οι αποφάσεις. Το να κερδίσουμε παραδείγματος χάριν τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, περνάει μέσα από την Ευρώπη. Οι μάχες που έχει η Ελλάδα μπροστά της ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, περνούν επίσης μέσα από την Ευρώπη. Το ίδιο και τα θέματα οικονομίας και ασφάλειας.

Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, όμως, επιλέγοντας μια ισχυρή ΝΔ στέλνουμε και ένα δυνατό εσωτερικό πολιτικό μήνυμα στον κ. Τσίπρα: ότι ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής. Λέμε «ως εδώ»! με το  ψέμα, τους φόρους και τις Εθνικές ήττες. Ήρθε η ώρα η χώρα να αποκτήσει μια υπεύθυνη και αποτελεσματική κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες.

Πώς σχολιάζετε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά;

Η μόνη μνημονική Κυβέρνηση που έλαβε την απαράδεκτη απόφαση να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά ήταν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που πάντα είναι στοχοπροσηλωμένη στην προστασία και στήριξη της νησιωτικότητας.

Ύψιστη προτεραιότητά μας ως Νέα Δημοκρατία είναι να παλέψουμε για την αποκατάσταση της ζημίας που έχει προκληθεί από την κατάργηση των μεωμένων συντελεστών  ΦΠΑ στα νησιά. Το μεταφορικό ισοδύναμο ως μέτρο ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών ενώ βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, στην ουσία είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα που θα έχουν πραγματικό αντίκρισμα.

Προσωπικά, αν εκλεγώ Ευρωβουλευτής, θα αγωνιστώ για τη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής ατζέντας αμιγώς επικεντρωμένης στη νησιωτική πολιτική, που θα περιλαμβάνει τη θεσμοθέτηση επικαιροποιημένων κριτηρίων για την κατανομή των πόρων στις νησιωτικές περιφέρειες και  τη διαμόρφωση ενός απλοποιημένου πλαισίου επιχειρηματικότητας ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές.

Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί όσον αφορά στα ΑμΕΑ;

Η  Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση στις πολιτικές εκείνες που θα δώσουν στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής. Γι’ αυτό και δεσμεύεται να προωθήσει πολιτικές, όπως η θεσμοθέτηση της ειδικότητας του προσωπικού βοηθού, ο οποίος θα παρέχεται σε όλα τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, η απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις δομές και υπηρεσίες, που απευθύνονται στο σύνολο του γενικού πληθυσμού και η Ενίσχυση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης ήδη από την πρωτοβάθμια εκπαιδευτική βαθμίδα προκειμένου οι μαθητές με αναπηρία να είναι  πλήρως αυτόνομο.

(Sofi neof) i12.gr

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *