Στα μέσα Μαΐου πρώτη συνάντηση Αθήνας-Σκοπίων για τα μακεδονικά εμπορικά σήματα

Οικονομία
Κλείδωσε η πρώτη συνάντηση Αθήνας-Σκοπίων για τα σήματα

Στις 15 Μαΐου ξεκινά και επίσημα ο διάλογος Αθήνας-Σκοπίων για τα μακεδονικά εμπορικά σήματα με τις επιτροπές των δύο πλευρών να συνεδριάζουν  για πρώτη φορά στην Αθήνα. Όπως εξήγησε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, κατά τη διάρκεια της 44ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ) θα υπάρξει σε λίγες μέρες ένας επιχειρηματικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών.

Σε αυτόν έχουν προσκληθεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η οποία καλύπτει όλα τα επιμελητήρια, ο ΣΒΒΕ, ο ΣΕΒΕ και όλοι αυτοί θα συντονίσουν τις επιχειρηματικές επαφές. Στην ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει και νομικός ειδικός στα εμπορικά σήματα από τη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα θα λάβουν μέρος φορείς και επιμελητήρια από τη Βόρεια Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού διαλόγου οι δύο πλευρές θα εντοπίσουν τα προβλήματα και θα εξετάσουν ποιες είναι οι πιθανές λύσεις. Αμέσως μετά αυτές θα εξεταστούν από την ομάδα ειδικών και των δύο πλευρών έτσι ώστε να είναι συμβατές με το εθιμικό Δίκαιο, το ευρωπαϊκό και το διεθνές.

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *