Παιδιά ενός κατώτερου Θεού είναι οι Ροδίτες

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Η απαξίωση του νησιού μας που προσπαθούν διάφοροι να κάνουν φαίνεται ότι πιάνει σιγά σιγά τόπο. Νέο παράδειγμα το πρόβλημα μετάβασης στην πρωτεύουσα. Πλέον έχει γίνει σε τζόκερ αν καταφέρεις να βρεις εισιτήριο και σε τιμή που καλύτερα να πάς Νέα Υόρκη παρά με τις αερογραμμές που υπάρχουν .

Τέτοια απαξίωση του νησιού από κάποιους που αποφασίζουν για εμάς αλλά χωρίς εμάς θίγει τους πολίτες της Ρόδου και δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα  για να θεωρούμαι πλέον την μετάβαση μας με αεροπλάνο στην Αθήνα σαν ταξίδι σε…άλλη χώρα . Τα εισιτήρια είναι είδος προς εξαφάνιση και αν βρεις έστω και ένα ή θα είναι στην διακεκριμένη θέση που σημαίνει ότι το κόστος είναι απίστευτα μεγάλο ή δεν θα βρεις καθόλου. Οπότε η μόνη λύση για να ταξιδέψεις με αεροπλάνο είναι μέσω …άκουσον  άκουσον,  Θεσσαλονίκης και να αλλάξεις πτήση. Εκτός και αν είσαι θιασώτης της χειμερινής κρουαζιέρας οπότε 14 ώρες στο πλοίο της γραμμής για να εξυπηρετηθείς .

Δεν βγάζει νόημα οι αποφάσεις των διοικούντων στις αερογραμμές για να μην βάζουν περισσότερα δρομολόγια και να έχουν το κόστος σε ένα υποφερτό επίπεδο. Η λογική έχει εξαφανιστεί και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και σε καμία των περιπτώσεων η εξυπηρέτηση του πολίτη. Ειδικά αν σου τύχει για λόγους υγείας να μεταβείς σε νοσοκομείο των  Αθηνών ξαφνικά τότε ο θεός να βάλει το χέρι του για το πόσο θα κοστίσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναγνώστριάς μας η οποία έπρεπε να ταξιδέψει ξαφνικά στην Αθήνα και δυο ημέρες πριν την αναχώρησή της το κόστος με διπλή μετάβαση ήταν 458 ευρώ. Έλεος πιά . Μας έχουν για μεγάλα κορόιδα τους Δωδεκανήσιους και ειδικά τους Ροδίτες θεωρώντας ότι είμαστε κληρονόμοι του Ωνάση.

Η πραγματικότητα φυσικά απέχει πολλά χιλιόμετρα και αν οι τοπικοί βουλευτές  αν δεν χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι η αφαίμαξη των Ροδίων θα συνεχίζεται με την ανοχή τους . Και τα προβλήματα συνεχίζονται .

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *