Βασιλική (Βίκυ) Φλέσσα: “Η Ρόδος μπορεί να αναδειχθεί σε ένα από τα σημαίνοντα κέντρα πολιτισμού της Ευρώπης, χάρις της κληρονομιάς της ως ένα διαχρονικό σταυροδρόμι Πολιτισμού”

Πολιτική Δωδεκάνησα

Στην Ρόδο βρέθηκε χθες η Υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ,Βασιλική( Βίκυ) Φλέσσα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης της, πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με όλους όσους επιθυμούσαν να βρεθούν μαζί της, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για την Ευρώπη του Σήμερα και του Αύριο.

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία της να μάθει από όλους όσους γνωρίζουν το νησί μας καλύτερα, πώς η Ρόδος μπορεί να αναδειχθεί σε ένα από τα σημαίνοντα κέντρα πολιτισμού της Ευρώπης, χάρις της κληρονομιάς της ως ένα διαχρονικό σταυροδρόμι Πολιτισμού.

Η συνάντηση έγινε στο Cafe Ronda στο ιστορικό κτίριο “Ελλη”.

Η κ. Φλέσσα μίλησε για ζητήματα Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και για την πρόταση υποψηφιότητας που της έγινε από το Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικά ανέφερε: ” Ήμουν στην προνομιακή θέση να έχω μιλήσει με επιφανής Έλληνες. Έχω αποκτήσει πολλές γνώσεις, χάριν στις συνομιλίες μαζί τους αλλά και στα βιβλία που έχω διαβάσει. Μιλούσα συνέχεια για τα θέματα αυτά. Όταν δέχτηκα την πρόταση από τον κ. Μητσοτάκη, η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Γιατί αγαπάω την δουλειά μου, αγαπάω την οικογένεια μου, έχω ζωή, Δεν με ενδιαφέρει ούτε να τρώω μύδια στην Ευρώπη, ούτε να παίρνω την υψηλή αποζημίωση. Μάλιστα, έκανα πρόταση ένα μέρος από την αποζημίωση, όχι μόνο των Ελλήνων Ευρωβουλευτών αλλά και των Ευρωπαίων, να πηγαίνει σε ένα ταμείο για την νέα γενιά. Για όλα αυτά τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν Ευρωπαικό Πολιτισμό η κάτι παρεμφερής. Πρέπει να γίνει αυτό σαν μια συμβολική πράξη.”

“Όταν δέχτηκα την πρόταση” συμπλήρωσε :” Σκέφτηκα που θα πας τώρα; θα στραπατσαριστείς. Θα φύγεις από την ουδέτερη ζώνη και θα πας στην Εμπόλεμη. Θα φας λάσπη, θα βασανιστείς. Όμως αποφάσισα ότι θα κάνω αυτό το βήμα γιατί αν έλεγα όχι, θα ήμουν δειλή. Έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση για να μην υπάρχει το άλλοθι “όλοι ίδιοι είμαστε” ΟΧΙ δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και να έχω καθαρή την συνείδηση μου εκλεγώ δεν εκλεγώ.”

Μίλησε ακόμη για τα προγράμματα ανταλλαγής μαθητών λέγοντας: “Τα παιδιά όσο πιο συχνά συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα, μαθαίνουν όλο και περισσότερα πράγματα για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της κάθε χώρας. Γιατί ο πολιτισμός μας είναι το πιο δυνατό μας χαρτί. Το καλύτερο μας ρούχο.”

Επίσης έκανε αναφορά στα ΑΜΕΑ δηλώνοντας ότι στο εξωτερικό ο τρόπος με τον οποίο τόσο η κοινωνία όσο και το Κράτος  χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει κανένα απολύτως μέτρο σύγκρισης με την Ελλάδα που σίγουρα όπως είπε δεν δείχνει το κατάλληλο ενδιαφέρον.

Κλείνοντας την συζήτηση η κ. Φλέσσα δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα πέντε επόμενα χρόνια, όποιος τοπικός άρχοντας, βουλευτής, υπουργός, δεν κάνει καλά την δουλειά του, θα τον “κρεμάσει στα μανταλάκια”. Όπως είπε αυτά τα πέντε χρόνια θα κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά της και αν ακούσει ή μάθει από συναδέλφους της στην Ελλάδα ότι  πολιτικοί παράγοντες του τόπου προσπαθούν με φθηνές δικαιολογίες να αποφύγουν τις ευθύνες τους, θα τους δώσει στεγνά. Και αυτό είναι δέσμευση.

 

 

 

 

 

 

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *