Οι «Μαμά Οι «Κηπουροί του Αιγαίου»  πρωταγωνίστησαν ξανά σε  σχολεία της  Ρόδου

Δωδεκάνησα

Οι «Μαμάδες του Αιγαίου» &  ΟΙ «Κηπουροί του Αιγαίου»  πρωταγωνίστησαν ξανά σε  σχολεία της   Ρόδου

Στo πλαίσιο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Νότιο Αιγαίο 2019»

 Με επιτυχία και πολύ μεγάλη απήχησή σε όλη την οικογένεια συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος των Κηπουρών του Αιγαίου (Aegean Gardener)& Aegean Mamas Know Best, στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, που δημιούργησε λαχανόκηπους σε τρία ακόμη δημοτικά σχολεία της Ρόδου.

Αυτή την φορά σειρά είχε το στο 2ο Πειραματικό Σχολείο Ρόδου – Ακαδημία στην πόλη της Ρόδου, το 15ο σχολείο Ρόδου – Ροδίνι , και το Δημοτικό σχολείο Παστίδας όπου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις οι «Κηπουροί του Αιγαίου» και οι «Μαμάδες του Αιγαίου».

Τη Δευτέρα 13/5/2019 στον προαύλιο χώρο των σχολείων  , παιδιά , δάσκαλοι και μαμάδες συμμετείχαν  μαζί με την πρέσβειρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης καταξιωμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην μεγάλη αυτή γιορτή της Γαστρονομίας του Αιγαίου.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας  κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Α.Ε. και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπαριανάκης,  οι δάσκαλοι, οι δασκάλες και πλήθος από μαμάδες.

Και στα τρία  αυτά σχολεία, υλοποιήθηκε η δράση «κηπουροί του Αιγαίου», από τους μαθητές της Β’ τάξης του δημοτικού σχολείου, με τα ίδια τα παιδιά να φυτεύουν τοπικές ποικιλίες λαχανοκομικών προϊόντων.

Τα παιδιά καλλιέργησαν στον κήπο του σχολείου τους τα δικά τους λαχανικά από παραδοσιακούς σπόρους και με παραδοσιακές μεθόδους με την υποστήριξη του Περιφερειακού Φυτωρίου και του Γεωπόνου  Νίκου Ρένεση και συζήτησαν με την κ. Μπαρμπαρίγου τα οφέλη της Αιγιακής διατροφής με βάση τα ντόπια εποχιακά προϊόντα.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *