Στη Ρόδο βρέθηκε σήμερα η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέα Δημοκρατίας κ. Τόνια Αράχωβα

Πολιτική Δωδεκάνησα

Στη Ρόδο βρέθηκε σήμερα η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέα Δημοκρατίας κ. Τόνια Αράχωβα.

Η Τόνια Αράχωβα γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά, στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ από το ΕΚΠΑ.

Η Διδακτορική της διατριβή έχει ως θέμα “Στρατηγικές για την Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος”. Έχει διατελέσει για τρία χρόνια Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος της οποίας είναι στέλεχος. Από το 1995 ενώ τον Μάρτιο του 2017 εκλέχθηκε μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA) στη Χάγη. Είναι μέλος της επταμελούς Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τον τελευταίο χρόνο είναι αποσπασμένη στην Προεδρία της Δημοκρατίας με έργο την οργάνωση βιβλιοθήκης.

Αναφορικά με την απόφασή της να κατέβει ως Ευρωβουλευτής με την ΝΔ, η κ. Αράχωβα δηλώνει:«Έχοντας πενταετή εμπειρία στο ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονική συνεργάτιδα και έχοντας περάσει επιτυχώς από την διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών με κριτήρια αντικειμενικά που εισήγαγε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι τιμή για μένα να είμαι υποψήφια στις πιο κρίσιμες ίσως ευρωεκλογές.»

Στο παρακάτω βίντεο σχολιάζει την υποψηφιότητας της και απαντάει στο ερώτημα γιατί οι ψηφοφόροι θα πρέπει να την επιλέξουν να τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Επίσης αναφέρετε στις κινήσεις  που σκοπεύει να προβεί πάνω σε δύο σημαντικά ζητήματα. Το ένα αφορά στα αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε για τα άτομα με αναπηρία και το δεύτερο στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.

 

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *