Πελώνη: Την 25η Μαρτίου θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα -Δεν θα γίνουν οι μαθητικές

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι λόγω της πίεσης που δέχεται το σύστημα και της έξαρσης της πανδημίας, στις 25 Μαρτίου θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις.

«Θα είναι ένα θέαμα ποιοτικό και περήφανο», δήλωσε η Α. Πελώνη και πρόσθεσε ότι αν το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο.

Αναφορικά με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης με βάση της προτάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου. Παράλληλα, τόνισε ότι θα γίνει μια θεσμική συζήτηση και εξέφρασε την ελπίδα ο Αλέξης Τσίπρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δείτε την ενημέρωση της Α. Πελώνη
Play Video
Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης της κ. Πελώνη
Η κ. Πελώνη αναφέρεται στα νέα μέτρα στήριξης τα οποία ανακοινώθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη νωρίτερα σήμερα.
Η πανδημία παραμένει σε έξαρση. Τα περισσότερα κρούσματα σε ηλικίες 20-56 το οποίο αποδίδεται στη μεγάλη κινητικότητα. Η εκαρση αποδίδεται στον καιρό, τις μεταλλάξεις και η κινητιτκότητα και ο συγχρωτισμός.
Το σύστημα στην Αττική δέχεται μεγάλη πίεση και αυτό θα ενταθεί.
Ενισχύεται το σύστημα και από τον ιδιωτικό τομέα.
Το υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να ενσωματωθούν στο ΕΣΥ. Δίνουμε την τελευταία μάχη. Ολοι πρέπει να είμαστε παρόντες.
Οι απαντήσεις της κ. Πελώνη στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων
Ειναι σαφές ποιος υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση εκμεταλλευόμενος την κόπωση της κοινωνίας. Όλοι γνώριζαν τα καλέσματα των χούλιγκαν. Και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παρόλα αυτά κάλεσαν στη συγκέντρωση. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κροκοδείλια δάκρυα.
Ο Πρωθυπουργός θα δώσει περίγραμμα των προτάσεων της Επιτροπής Αλιβιζάτου στην αυριανή ομιλία του στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κυρίτση.
Μόνο στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου. Θα είναι ένα ποιοτικό και περήφανο θέαμα.
Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την οικονομία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.
Παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα της αγοράς αλλά πρέπει να περιμένουμε γιατί υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλη πίεση.
Με τη βοήθεια των εμβολιασμών θα μπορέσουμε από τον Απρίλιο – Μάιο να μπούμε σε άλλη κατάσταση.
Δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε καλή και κακή βία.
Ο Αστυνομικός που ενεπλάκη στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η κυβέρνηση καταδίκασε το περιστατικό και κινήθηκε πολύ γρήγορα.
Με το μήνυμά του ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν είναι η ώρα για διχασμούς. Αυριο θα απαντηθούν θεσμικά στην βουλή. Ο κ. Τσίπρας μιλά πρώτος, ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Οι πολιτικές διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία γίνονται εδώ και χρόνια. Ο λόγος που γίνεται την επόμενη μέρα είναι επειδή ο κ. Ονάλ συμμετέχει και στις διερευνητικές επαφές.
Οι διερευνητικές είναι ένας άτυπος διάλογος. Το ελληνοτουρκικό πλαίσιο και οι σχέσεις αφορά και το σύνολο της ΕΕ και αυτό θα εξεταστεί στο Συμβούλιο του Μαρτίου.
Η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι η ίδια που συμμετείχε και στον 61ο γύρο στην Κωνσταντινούπολη. Η σύνθεση της τουρκικής πλευράς είναι αποκλειστικό θέμα της Τουρκίας.
Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα. Θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των πραγμάτων .
Αν το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας Γαλλίας και Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/peloni-25i-martioy-mono-stratiotiki-parelasi-athina